Skype programoje garsas iškraipytas, paaukštintas

Kai kuriuose kompiuteriuose pasitaiko, kad Skype pokalbių programą garsas būna iškraipytas, paaukštintas, tarsi peliukų šnekėjimas. Porą tokių atvejų pavyko išspręsti sukonfigūruojant PulseAudio garso sistemą taip, kad einantį mono signalą grotų kaip ne kaip stereo garsą, o vėl paverstų į mono (angl. remix/remap to mono).

  1. Pirmiausia reikia sužinoti tikslų garso kanalo pavadinamą. Komandinėje eilutėje (t.y. terminalo/konsolės programoje) įvykdykite:

    pacmd list-sources | grep ’name:.*input'

    Pavyzdžiui, galite gauti tokį užrašą:

    name: <alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo>

    Mums reikalingas pavadinimas yra tarp < ir > ženklų: alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo. Jūsų kompiuteryje tas pavadinimas būtų kitoks.

  2. PulseAudio konfigūracinės rinkmenos /etc/pulse/default.pa gale įterpkite eilutes (tačiau vietoj pasviru šriftu nurodyto pavadinimo nurodykite savąjį pavadinimą):

    ### Remap to mono
    load-module module-remap-source master=alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo master_channel_map=front-left,front-right channels=2 channel_map=mono,mono

  3. Iš naujo paleiskite PulseAudio garso sistemą įvykdydami:

    pulseaudio -k

  4. Jei kartais nėra garso visai, gali būti, kad nebuvo uždarytos programos, kurios naudojo garsą. Bandykite iš naujo paleisti PulseAudio įvykdydami:

    pulseaudio –start