openSUSE 42.1 – 2015 m. lapkritį išleisima versija

Būsimos openSUSE versijos kursimos visiškai kitokiu principu nei iki šiol, todėl versijos numeris keičiasi taip pat drastiškai.

Nuo šiol openSUSE stabiliausiosios sistemos, vadinamos „Leap“, šerdis bus lygiai tokia pati kaip ir SUSE Linux Enterprise (SLE), o ir pasirodys kartu su atitinkamomis SLE versijomis ar pataisų leidimais; pavyzdžiui, openSUSE 42.1 pasirodys kartu su SLE 12 SP1 jau šių metų pirmosiomis lapkričio dienomis, openSUSE 42.2 – kartu su SLE 12 SP2 ir t.t. Tuo tarpu kiti paketai, pavyzdžiui, darbalaukio aplinkos, „openSUSE Leap“ versijose paprastai bus naujesni nei SLE. Į openSUSE 42.1 planuojama įtraukti 4.1 LTS Linux branduolį, ne senesnes kaip KDE Plasma 5.3, GNOME 3.16 darbalaukio aplinkų versijas.

„openSUSE Leap“ skirta savo darbo vietai ar serveriui ieškantiesiems ypač stabilios ir patikimoms sistemos, tuo tarpu „openSUSE Tumbleweed“ („vėjaričių“) – norintiesiems naudoti naujausią stabilią tuo metu platinamą Linux programinę įrangą.

Jau galite parsisiųsti pirmuosius openSUSE 42.1 versijai brandinamos sistemos ISO atvaizdžius iš https://software.opensuse.org.

Daugiau informacijos apie openSUSE Leap:

https://en.opensuse.org/openSUSE:Leap

https://news.opensuse.org/2015/06/26/work-begins-on-totally-new-opensuse-release/

https://news.opensuse.org/2015/07/24/opensuse-releases-first-milestone-for-leap-2/