NVIDIA jau siūlo uždaro kodo vaizdo plokščių tvarkyklių saugyklą taip pat ir openSUSE Tumbleweed sistemai

Kitaip nei openSUSE Leap (liet. Šuolis) versijose, nuolat atnaujinamoje openSUSE atmainoje Tumbleweed (liet. Vėjaričiai), Linux branduolys labai dažnai atnaujinamas, todėl vienas iš openSUSE Tumbleweed trūkumų buvo, tai kad nebuvo atitinkamoms Linux branduolio versijoms nuosavybių vaizdo plokščių tvarkyklių paketų RPM saugyklos pavidalu, kad jas būtų patogu diegti paprastiems naudotojams (reikėdavo kaskart atsinaujinus Linux branduoliui openSUSE Tumbleweed rankiniu perkompiliuoti tvarkykles). Jei konkrečiau, tai tik naujoms NVIDIA vaizdo plokštėms tai būdavo aktualu. Bet nuo šiol veikia uždaro kodo NVIDIA tvarkyklių saugykla <https://download.nvidia.com/opensuse/tumbleweed/> su RPM paketais NVIDIA GeForce 400 ir naujesnėms vaizdo plokštėms (t. y. praktiškai visoms plokštėms pagamintoms nuo maždaug 2010 metų). Šie paketai automatiškai perkompiliuojami atsinaujinus atitinkamiems openSUSE Tumbleweed paketams. Ši nauja saugykla, kitaip nei analogiškos openSUSE Leap, 13.x ar senesnių openSUSE versijoms skirtos NVIDIA saugyklos, nepateikia paketų senesnėms NVIDIA plokštėms. Beje, senesnės vaizdo plokštės turėtų puikiai veikti ir su atviro kodo tvarkyklėmis, kurias kuria ne pati NVIDIA.

Jei norite naudotis šia uždaro kodo NVIDIA saugykla, tačiau jau esate susikompiliavę uždaro kodo NVIDIA tvarkykles, pirma turite jas pašalinti.

Norėdami openSUSE Tumbleweed sistemoje pridėti šią naują NVIDIA saugyklą ir įdiegti reikiamus RPM paketus, galite:

arba tai padaryti per YaST rankiniu būdu eidami per YaST2 > (Programinė įranga) > Saugyklos, o po to YaST2 > (Programinė įranga) > Programinės įrangos tvarkytuvė;

arba tai padaryti komandinėje eilutėje administratoriaus (root) teisėmis įvykdę:

zypper ar -f https://download.nvidia.com/opensuse/tumbleweed nvidia-tumbleweed
zypper inr

Tuo tarpu AMD jau kurį laiką naujoms vaizdo plokštėms pati kuria atviro kodo AMDGPU tvarkykles, kurios integruojamos į Linux branduolį iškart (skaitykite apžvalgą apie AMD tvarkykles Linux sistemoms).

Daugiau informacijos:

https://lists.opensuse.org/opensuse-factory/2017-08/msg00281.html